10 raons per consumir carn de races autòctones dels Pirineus, produïda als Pirineus

#1 T’alimentes bé.

El consum de carn està recomanat per a totes les edats per part de Societats Científiques i experts en nutrició, com a part d’una dieta sana, variada i equilibrada.

#2 És saludable.

La carn de boví és una font molt rica en proteïnes d’alt valor biològic, vitamines del grup B i minerals, sobre tot de vitamina B12 i zinc. El perfil lipídic de la carn de boví és compatible amb el recomanat per molts especialistes.

#3 Tens cura d’un ecosistema.

Quan consumeixes carn de boví produïda als Pirineus, participes en el manteniment d’un ecosistema de muntanya de gran valor mediambiental.

#4 Ajudes a disminuir l’empremta de carboni.

El sistema de producció tradicional de les races pirinenques, que es basa en l’aprofitament de les pastures del port o de la vall, disminueix notablement l’empremta del carboni i ajuda a lluitar contra els incendis forestals.

#5 Protegeixes les races autòctones.

Les races autòctones, com la Bruna dels Pirineus i l’Albera, estan adaptades a les condicions climàtiques, a les pastures i al maneig propi de les muntanyes. La seva utilitat és incalculable.

#6 Fomentes el benestar animal.

Amb un sistema de producció en extensiu, que aprofita les pastures de muntanya en determinats moments de l’any, afavoreixes el benestar animal.

#7 Impulses el desenvolupament econòmic.

Ajuda al manteniment i/o la instal·lació d’empreses (ramaders, escorxadors, carnissers i restauradors) i permet el desenvolupament econòmic d’aquestes zones.

#8 Evites la despoblació.

Com a conseqüència de la revitalització de l’economia als Pirineus, s’assenta població i s’evita l’abandonament d’aquestes comarques.

#9 Tria bé!

La traçabilitat de la carn de boví permet conèixer la seva procedència. Tria bé! Només cal que et fixis en l’etiqueta.

#10 I és molt i molt bona….

La carn de boví de races autòctones dels Pirineus, produïda als Pirineus, és MOLT I MOLT BONA…mmm!

Pin It on Pinterest

Share This