Ramaderia Casa Masover

Buira és un petit nucli urbà de la vall de Manyanet que temps enrere havia arribat a tenir fins a sis cases. Una d’aquestes era Casa Masover que va ser adquirida per la família Palau, els nostres repadrins, a principis del segle XIX. Tot just quan els padrins, el Ton i la Maria, veien com la majoria de veïns marxaven del poble i de la vall cap a les grans ciutats, decidiren construir una nova casa per quedar- se a la vall i continuar endavant amb el bestiar i les seves terres.

Aquella nova casa on vivien el Ton i la Maria, els padrins, i el Tonet i la Merçè, els nostres pares, al 1986 es va convertir en una Casa de pagès o Agroturisme, sent pioners en aquest tipus d’allotjaments al Pallars Jussà i sobretot apostant per les possibilitats de la nostra humil i tranquil·la Vall. No obstant la família va continuar i continua lligada a la terra i al bestiar com a pal de paller i eix vertebrador de tota l’activitat.
A principis dels 90 es va inaugurar el Restaurant Casa Masover i al 2001 va concloure la construcció dels Apartaments Turístics. Durant aquesta dècada, la tercera generació es va incorporar a l’activitat empresarial amb el Josep (a la cuina), la Montse (casa rural) i el Toni, que al 2010 va inaugurar el Centre eqüestre Vall de Manyanet.
L’últim projecte de Casa Masover ha estat la creació de la marca Eco Carn CASA MASOVER que ofreix al consumidor la vedella bruna ecològica. Fins l’any 1992 teniem vaques de raça bruna i frisones de llet, però des d’aleshores ens dediquem a la cria de la vedella Bruna ecològica.

La nostra explotació té unes 65 mares que mengen tot l’any en les pastures de muntanya. A l’estiu pasturen a la muntanya de Llevata i la resta de l’any, mentre fa bon temps, pels camps de la vall de Manyanet. A l’hivern mengen herba que em segat durant la primavera. Si vens a casa nostra t’animem a que matinis un dia per poder veure munyir una vaca, o munyir-la tu mateix, donar-les-hi menjar o simplement gaudir dels animals tal com ho fem nosaltres.C/Únic, s/n 25555 Buira (Lleida)
Com arribar-hi (Google).

http://www.casamasover.com/


On trobar aquesta carn?

Restaurant Casa Masover
Carnisseria Casa Masover

Pin It on Pinterest

Comparteix | Comparte